Rehabkliniker

Hitta sjukgymnaster i Stockholm:

Du kan både ringa eller välja att bli uppringd.

N

Kvalitetssäkring

Alla våra rekommenderade rehabkliniker är av högsta kvalitet

N

Specifikt utvalda

Utifrån flertal kriterier väljer vi endast ut en rehabklinik för rekommendation

N

Specialister med erfarenhet

Du behöver aldrig oroa dig för kompetens & erfarenhet i vårt utbud av rekommendationer

Vill du ha ytterligare information?

Läs mer

Sjukgymnaster i Stockholm

På denna sida hittar du våra rekommenderade sjukgymnaster verksamma inom Stockholms län. Om du letar efter sjukgymnaster på Södermalm, Östermalm, Västermalm eller Norrmalm finner du det precis nedanför texten. Längre ned på sidan kan du välja din kommun för att hitta sjukgymnaster där du bor, eller välja bland stadsdelar i Stockholms kommun för att hitta sjukgymnaster så nära dig som möjligt!

Sjukgymnaster är specialiserade på de flesta typer av smärttillstånd och skador i leder, muskler, nervsystem m.m. De flesta som arbetar med sjukgymnastik är högutbildade legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter. Sjukgymnaster undersöker, bedömer och behandlar patienter för att: förebygga skador eller sjukdomar, bibehålla fysiska och psykiska sjukdomar samt för att förbättra fysiska och psykiska funktioner.

Sjukgymnastik kan hjälpa dig som har ont i rygg, axel, fot, knä, höft eller nacke, lider av idrottsskador, musarm, tennisarmbåge, spänningshuvudvärk, ledbesvär, känner dig stressad, har svårt att sova eller lider av andra psykosomatiska besvär. Sjukgymnaster behandlar akuta och kroniska besvär från rörelse- och stödjeapparaten. Sjukgymnaster lägger upp en behandlingsplan tillsammans med dig för att minska smärta och öka funktionen. Behandlingsplan och åtgärder är helt beroende på vad individen efterfrågar och är i behov utav.

Med sjukgymnastik tränar du upp muskulatur, leder och kroppens rörlighet om du till exempel brutit benet, opererats, haft en hjärtinfarkt eller en stroke. Vid vissa sjukdomar, som lungsjukdom och njursjukdom, kan sjukgymnastik lindra symtomen. Sjukgymnastik kan även användas i förebyggande syfte, till exempel vid ryggvärk, benskörhet, hjärt- och kärlsjukdomar samt stress. Sjukgymnasterna arbetar också med patienter som har psykiska eller psykosomatiska besvär, samt olika former av smärttillstånd. Kognitiv beteendeterapi (KBT) och olika patientkurser är exempel på behandlingsformer som kan användas.

Vanliga besvär som kan behandlas är:

Smärta, värk och stelhet i kroppen – vare sig den kommer smygande eller plötsligt – begränsar din rörelseförmåga och måste behandlas. Att det gör ont kan bero på flera olika saker. Skador eller överbelastning är vanliga orsaker och om du känner dig stressad eller orolig kan det bidra till att smärtan ökar. Sjukgymnaster behandlar både akut smärtlindrande och långsiktigt rehabiliterande och förebyggande.

Hittar du inte något du letar efter?

Om du letar efter någon speciellt som inte finns med i utbudet här för tillfället vänligen kontakta oss.

Klicka här för att kontakta oss