Rehabkliniker
N

Kvalitetssäkring

Alla våra rekommenderade rehabkliniker är av högsta kvalitet

N

Specifikt utvalda

Utifrån flertal kriterier väljer vi endast ut en rehabklinik för rekommendation

N

Specialister med erfarenhet

Du behöver aldrig oroa dig för kompetens & erfarenhet i vårt utbud av rekommendationer

Naprapater i Stockholm

På denna sida hittar du våra rekommenderade naprapater verksamma inom Stockholms län. Om du letar efter naprapater på Södermalm, Östermalm, Västermalm eller Norrmalm finner du det precis nedanför texten. Längre ned på sidan kan du välja din kommun för att hitta naprapat där du bor, eller välja bland stadsdelar i Stockholms kommun för att hitta naprapater så nära dig som möjligt!

Naprapati används för att förebygga, behandla och rehabilitera besvär och smärtor som är kopplade till dina rörelser. Du som har ont i till exempel nacke, axlar och rygg kan få behandling med naprapati. Naprapaten betraktar kroppen som en helhet och behandlar den därefter. Många symptom uppstår genom kedjereaktioner i kroppen. De muskler och leder där symptomen sitter hänger samman med framförallt ryggradens funktion och nerver. Kroppen kan under lång tid härda ut och kompensera en störning i form av t ex stress eller felaktig arbetsställning. Naprapater jobbar både med förebyggande samt avhjälpande behandlingar.

Naprapatbehandling tar sin utgångspunkt i den diagnos naprapaten ställt. Utifrån denna utformas en behandlingsplan för hur naprapaten bäst kan behandla patientens symtom med utgångspunkt från individens förutsättningar. Naprapatbehandling innebär att manuella behandlingstekniker kombineras för att behandla besvär i muskler och leder. Behandlingen riktas mot att korrigera orsaken till patientens besvär samt att fastställa vad som kan ligga bakom den symptomgivande strukturella eller funktionella förändringen, detta för att uppnå långsiktiga behandlingsresultat och minska risken för återfall. Naprapaten strävar efter att optimera funktionen i leder, muskler och nerver med hänsyn tagen till individens förutsättningar.

Naprapatbehandling kan dels utföras som en direkt behandling riktad mot den struktur eller funktion som ger upphov till patientens symtom eller som en indirekt behandling riktad mot den eller de områden som i sin tur påverkar den struktur eller funktion som ger upphov till patientens symtom.

Vid val av behandlingsterapi är det också viktigt att väga in eventuella risker med behandlingen för varje patient. Dessa bedöms utifrån den anamnes, undersökning och den kliniska bedömning som genomförts. Kompletterande undersökningar måste ibland utföras för att fastställa diagnosen eller om en viss behandling är lämplig.

En legitimerad naprapat innehar specialistkunskaper avseende rörelseorgansrelaterade besvär och har sådana differentialdiagnostiska kunskaper att han eller hon kan arbeta under självständigt medicinskt yrkesansvar.

Naprapaten delger patienten vad undersökningen innebär och vad patienten kan förvänta sig av undersökningen. En löpande kommunikation sker hela tiden med patienten under undersökningsproceduren så att en återkoppling kan ske när olika tester genomförs. Det kan därmed vara viktigt att du har tillgång till en naprapat närmast dig i Stockholm.

 

Scrolla ned för att se vårt utbud av rekommendationer där du bor

Hitta naprapater i Stockholms innerstad nedan:

Hitta naprapater i din stadsdel nedan:

Hitta naprapater i din kommun nedan:

Hittar du inte något du letar efter?

Om du letar efter någon speciellt som inte finns med i utbudet här för tillfället vänligen kontakta oss.

Klicka här för att kontakta oss