Rehabkliniker
N

Kvalitetssäkring

Alla våra rekommenderade rehabkliniker är av högsta kvalitet

N

Specifikt utvalda

Utifrån flertal kriterier väljer vi endast ut en rehabklinik för rekommendation

N

Specialister med erfarenhet

Du behöver aldrig oroa dig för kompetens & erfarenhet i vårt utbud av rekommendationer

Idrottsmassage i Stockholm

På denna sida hittar du våra rekommenderade kliniker som erbjuder idrottsmassage och är verksamma inom Stockholms län. Om du letar efter idrottsmassage på Södermalm, Östermalm, Västermalm eller Norrmalm finner du det precis nedanför texten. Längre ned på sidan kan du välja din kommun för att hitta idrottsmassörer där du bor, eller välja bland stadsdelar i Stockholms kommun för att hitta idrottsmassörer så nära dig som möjligt!

Idrottsmassage är egentligen en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden. Det är framförallt syftet med idrottsmassagen som skiljer sig från den klassiska svenska massagen.

För en idrottare är oftast syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage.

Den stora skillnaden gentemot en klassisk massör/massageterapeut ligger den bredare kunskapen som en idrottsmassör besitter. En välutbildad och professionell idrottsmassör har en djupare utbildning där kunskap hämtats från sjukgymnastik, massage, idrottsmedicin, ortopedisk medicin, osteopati och kiropraktik, idrotts- och fysträning, rehabilitering, ledmobilisering, och tejpning med mera.

Idrottsmassage är en mer djupgående massage med mer fokus på specifika muskler som belastas extra mycket. Lämplig att gå på vid spänningar och stelhet både efter och innan idrottandet. Behandlingen kompletteras med flera olika tekniker såsom muskeltöjning, triggerpunktsbehandling och muskulering.

Massage har gynnsam effekt på musklers återhämtning efter en skada, precis på samma sätt som den har positiv effekt efter intensiv träning. Vid skador kan massage i ett initialt skede även begränsa skadans omfång och minska de långvariga effekter som skadan ger. Med massage och töjbehandling kan man effektivisera och påskynda läkningen vid idrottsrelaterade skador.

När kan man vara i behov utav att uppsöka idrottsmassage? amatöridrottare och frisksportare som tränar regelbundet bör få massage två gånger i månaden för att förebygga skador. Elitidrottsmän under uppbyggnadsperiod ett par gånger i veckan, minimum efter varje ansträngande träningspass. Under tävlingssäsong minst en gång i veckan eller efter tävling/match.

 

Scrolla ned för att se vårt utbud av rekommendationer där du bor

Hitta idrottsmassörer i Stockholms innerstad nedan:

Hitta idrottsmassörer i din stadsdel nedan:

Hitta idrottsmassörer i din kommun nedan:

Hittar du inte något du letar efter?

Om du letar efter någon speciellt som inte finns med i utbudet här för tillfället vänligen kontakta oss.

Klicka här för att kontakta oss